Husam jadi Timbalan pun sudah bagus

27 04 2009

Walaupun rancangan asal adalah untuk meletakkan YB. Datuk Husam Musa sebagai Presiden nampak agak mustahil kini, namun dengan senarai pencalonan bagi jawatan Timbalan Presiden yang kian banyak, peluang untuk duduk kerusi tertinggi itu cerah.

Pada masa ini Husam menguasai sebahagian besar pencalonan untuk Jawatan Timbalan Presiden di negeri Kedah, Pulau Pinang, Perak. Kini usaha giat ditumpukan bagi memastikan negeri lain seperti Wilayah Persekutuan, Melaka, N.Sembilan, Johor, Pahang, Terengganu, Kelantan dan Perlis menyokong beliau.

Selain itu, peningkatan mendadak YB. Dato’ Seri Nizar dimata ahli pas selepas tragedi rampasan kuasa Perak juga memberikan banyak peluang untuk kumpulan ini melebarkan pengaruhnya.

Nizar bukanlah ahli kumpulan erdogan yang sah, namun kewibawaannya sedikit sebanyak membantu kumpulan ini dan memberikan satu impak yang besar dalam muktamar ini. Oleh itu, kumpulan ini menwarkan beliau untuk kerusi Naib Presiden. Walaupun dianggap muka baru, namun kami yakin dengan keupayaan dan kemampuan beliau.

Sementara itu. Dr. Mujahid pula kini sedang diusahakan bagi mendapat pencalonan untuk merebut kerusi Ketua Pemuda Pas Pusat yang dikosongkan oleh YB Salahuddin. Pada mulanya kumpulan in tidak berminat untuk menguasai Dewan Pemuda. Namun setelah melihat usaha meletakkan Dr. Mujahid untuk bertanding kerusi Naib Presiden agak sukar, maka beliau dilihat lebih kuat untuk menawan Dewan Pemuda.

Pada masa ini Dewan Pemuda juga merupakan kubu kuat kumpulan Pro-Muzakarah. Namun disitu masih ada ruang yang luas memandangkan sokongan kepada calon penganti Ketua Pemuda, Nasaruddin Hassan Tantawi begitu lemah ekoran dari prestasi beliau yang tidak menonjol sebelum ini.

Beliau banyak menghabiskan masa menulis blog dan berbica soal-soal teori berbanding Dr. Mujahid yang turun padang bersama penyokong dan pengundi.

Jadi kami tawarkan calon-calon yang profesional bagi mengantikan kumpulan ulama’ Pas yang lembab dan tidak memahami waqi’ semasa dimana rakyat mahukan pemimpin yang dinamik.

Advertisements

Tindakan

Informasi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s
%d bloggers like this: